PDA

Ver la versión completa : Boira (Albufera de Mallorca)



AntoniCladera
03/02/2012, 19:40
Un servidor, quan està emps sense anar a "sa roqueta" i li pega s'anyorança, vomença a mirar s'arxiu i de tant en tant surt aquella imatge que vas deixar enrera per una raó a una altra... que si la composició no t'acaba de fer, que si un element distorba la visualització... i a vegades penses i dius... Què punyetes!!!
Aquesta fotografia n'és un perfecte exemple:
.- Un matí d'aquells que l'aire et talla.... bé.. com avui matí, més o manco, que vaig anar de bon matí a s'Albufera de Muro per, 1r captar sa sortida del sol i llavors fer fotografia d'ocells des dels aguaits que hi ha espargits arreu del parc.

La sortida va ser espectacular. n un moment que em vaig girar cap a tramuntana vaig observar aquesta estampa que avui vos present. La boira es passejava per entremig del canyet dels canals d'aquest indret tan fantàstic i els ennvolats es tenyien discretament d'aquell taronja que a tot els fotògrafs de natura (i no) tant ens agrada captar.
Dues coses em van molestar: L'escala, que tot i que jo la volia incloure en primera instancia, llavors a la criba d'imatges vaig pensar que la linia dibuixada pels graons, duien a l'espectador a un lloc equivocat.... I després aquestes branques de la dreta.... (no duia les tisores de podar ;D )
Ahir però, mentre estava fent classe amb els alumnes de segon curs vaig triar aquesta imatge (a l'atzar) per explicar tot el procés de postprocés d'una imatge en Hdr i, pel meu parer, com s'ha de tractar per deixar-la el mésnatural possible a la imatge visualitzada pel fotògraf.

Aquesta imatge hdr, a part d'aquest processat amb el programa Photomatix, crec que l'únic avui en dia fiable 100%, du a més una capa de la imatge original, a la qual mitjançat una màscara de capa se li ha preservat tot el troç de les herbes, ja que quedaven un poc irreals.

El revelat, en aquest cas està fet amb un sol Raw. (es pot fer amb més de 2 raws, i amb 3 o més tiffs extrets d'un arxiu raw desde ACR)
Bé, avui perdonau-me per aquesta castanya d'escrit!!

https://www.fotofinde.com/gallery_fotofinde/main.php?g2_view=core.DownloadItem&g2_itemId=11403 6&g2_serialNumber=1

Nikon D700
Nikkor 16-35mm f/4
f/16 0,5"
Iso 200
Tripode
Filtre polaritzador
Filtre degradat de densidat neutra en moviment.
Mooooooolt de fred.....

salut! ;)

imported_admin
04/02/2012, 08:17
1. Excelent imatge enriquida per la descripció del contexte (no et sàpigue greu fer aquestes parrafades. Al menys a mí, m'agraden i no em cansen). Una delicia per la vista i la sensibilitat.
https://www.fotofinde.com/gallery_fotofinde/main.php?g2_view=core.DownloadItem&g2_itemId=6028& g2_serialNumber=2
2. Interessant combinació de HDR i imatge de base. M'equivocava al pensar que tu eres més purista i aquestes coses no les feies ;). Com que jo no m'hi considero gens, ho celebro de veritat.
3. Això em dóna peu a anar més enllà: El retoc. Ay! Compte!
En plà exercici, he agafat aquesta preciosa imatge i li he aplicat les tisores de podar (espurgar?), léase "parxe" i he eliminat les branquetes de la dreta. Queda molt bé si no coneixes l'original.* *No et posis nerviós, Toni. No t'estic dient que ho hagis de fer i menys sabent perfectament la teva filosofia a l'hora de presentar la teva imatge "definitiva". Tots tenim asumit que aquesta imatge que has presentat no admet segones parts.
Insisteixo, ho deia com exercici.
Per cert, tot i que no sé si t'agradarà, m'agradaría veure l'original i poder aprendre el tractament que li has fet i què has canviat i què has deixat. Em sembla una feina deliciosa per aprendre.
Toni, deixem dir-te que aquests comentaris estan fets amb el cor a la mà i no hi ha ni un bocí de segona intenció ni de "canya". Faltaría més. :)

VLafebre
04/02/2012, 14:09
Toni, primer de tot deixa'm dir-te que aquestes "castanyes" d'escrit -com tu mateix les anomenes-, a mí no només no em molesten sinó que les trobo enriquidores. En aquesta línia, m'ha agradat molt l'anàlisi que tu mateix fas de la foto i del moment de la seva presa.

En quant a la foto en si, a veure si m'explico. Ja en altres ocasions he donat el meu parer -molt particular, ho sé- del rebuig personal que sento per les imatges HDR per les aparences "plasticoses/acartronades/irreals" que, si no estan ben fetes, dónen. En aquest cas, trobo que la foto és meravellosa... si no fos pel verd dels matolls i de l'herba, que pel meu gust és una mica (perdona, pero no se m'acut un altre qualificatiu) "fosforito". La resta de la imatge, impecable.

AntoniCladera
04/02/2012, 15:23
Aquí la tens Jaume:
https://www.fotofinde.com/gallery_fotofinde/main.php?g2_view=core.DownloadItem&g2_itemId=11404 5&g2_serialNumber=1

No he llevat res, simplement miques del sensor.
El canvi de llum i tonalitat és el resultat de la sobreesposició inicial de la captura i el posterior tractament. Hi pot haver una alteració degut al revelat Hdr, però crec que és mínim per el que hagués pogut esser....

Salutten!!!! ;)

imported_admin
04/02/2012, 15:38
Moltes gràcies.
He jugat amb ella una mica (Brillo contrast per zones), queda una imatge molt bona. L' HDR li dona un toc especial, clar.

CarlosSilvestre
04/02/2012, 17:29
Excelente foto impresionista. El camino de la derecha, la niebla, las nubes salmón. Preciosa.
A mi modo de ver le sobra el cilo por encima de las nubes asalmonadas.